M

Rote Grütze

4

50 min

Vaja läheb:

500 g Härmavilja Smuutisegu Artemise vibu
300 g Härmavilja kirsse
3 sl tärklist
1/4 l punaseid sõstraid või kirsinektarit
75 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut
1 sidrun
Lisaks: kile katmiseks, magustoidukausikesed.

Tee nii:

Sega 6 sl tärklist marjanektariga kuni kõik väikesed klimbikesed on sulandunud. Pese sidrun kuuma veega, kuivata ja lõika 3 cm viiludeks. Keeda suures potis ülejäänud nektar, suhkur, vaniljesuhkur ja sidruniviilud. Pidevalt segades vala sisse ettevalmistatud tärklis ja lase 2 -3 minutiks keema.

Lisa ettevaatlikult segades ja kuumutades marjasegu ja kirsid. Kes soovib moosilaadset segu, kuumutada veidi kauem. Eemalda sidrunikoored. Vala segu kaussi ja kata pind kilega, mis ei lase segule “nahka” tekkida. Pane jahtuma.

Soovitus 1: kes soovib veidi hapukamat maitset, võib nektari ja tärklise segule lisada pressitud sidrunimahla.

Soovitus 2: Kes ei soovi kasutada tärklist, võib selle asemel kasutada vaniljepudingu pulbrit.

Kui soovite tärklise asemel kasutada saago’t või tapioka´t, tuleb nektar keema ajada ja lisada 30 g pärlsaagot. Keeta 15-20 minutit madalal kuumusel, kuni terad on läbipaistvad ja pehmed. Siis lisada marjad.

Lõpuks võib valmis magustoidule lisada värskeid maasikaid.

Külmkapis saab Rote Grütze´t hoida kuni 4 päeva. Kes soovib endale valmistada desserti pikemaks kasutuseks, saab kuuma magustoidu purkidesse valada, sulgedes hoolikalt kaane. Selliselt säilib dessert kuni 4 nädalat.

Retsepti autor: Thea Karin
Allikas: reisijuht.ee