M

Vürtsikas lillkapsa-tomatiroog

2

30 min

Vaja läheb:

1 pk Härmavili lillkapsast
400 g purk konservitud tomateid
2 küüslauguküünt
0.5 tl tšillihelbeid
1 tl kuivatet punet
soola
oliiviõli
1-2 sl hakitud värsket siledalehist peterselli

Tee nii:

Lõika küüslauguküüned pooleks.
Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa tšillihelbed ja küüslauguküüned. Prae tasasel tulel 1-2 minutit.
Lisa Härmavili lillkapsaõisikud ja tükeldatud tomatid* (loputa konservipurk vähese veega ja lisa ka see potti).
Lisa pune ja sool ning hauta nõrgal kuumusel 15-20 minutit, kuni tomatid on katki kuumenenud ja lillkapsas on pehme (ent mitte pudrune!)
Sega hautamise ajal tihti, et vältida põhjakõrbemist. Vajadusel lisa veel veidike vett.
Puista peale hakitud petersell, sega läbi ja serveeri.

Retsepti autor Nami-Nami, pildi autor Juta Kübarsepp.