ME-3 probiootiline bakter jõudis jäätisesse

 

Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkond 

Balbiino tõi turule uue aprikoosise jogurtijäätise, millesse on lisatud Tartu Ülikooli meditsiiniteadlaste poolt avastatud ME-3 probiootiline bakter.

Lisaks ME-3 piimhappebakterile on jäätist rikastatud ka teiste kõhule sõbralike probiootikumidega, nagu bifido- ja atsidofiilbakterid, ning sisaldab vähe rasva.

Balbiino turundusdirektori Heikki Põhi sõnul saadi uue toote arendamisel inspiratsiooni maailmas näha olevatest toitumistrendidest. „Järjest olulisemaks muutub see, mida sööme, ning individuaalsed vajadused seatakse tarbimises esikohale,” ütles ta.

ME-3 bakteri (Lactobacillus fermentum ME-3) avastasid 1995. aastal Tartu Ülikooli teadlased Marika Mikelsaare ja Mihkel Zilmeri juhtimisel. ME-3 sisaldavad tooted soodustavad seedimist, kuna probiootilised piimhappebakterid aitavad paremini toitaineid lõhustada.

Sealjuures toetavad ME-3 bakterit sisaldavad tooted seedetrakti mikrobioomi mitmekesistamist, mis annavad oma panuse bakterite ja viirustega hakkama saamisel.

Lisaks on ME-3 bakteri puhul leidnud teaduslikku kinnitust kolesterooli taset alandav ja oksüdatiivset