M

Viineripirukad

27 min

Vaja läheb:

1 pakk Härmavili võiga pärmi-lehttainast
20 viinerit
1 muna
veidi jahu rullimiseks
soovi korral seesamiseemneid peale puistamiseks

Tee nii:

1. Sulata tainas ja rulli üks tainaplaat kergelt jahusel tasapinnal u 25 x 25 cm suuruselt lahti.
2. Lõika viieks pikaks ribaks ja poolita need.
3. Kera iga tainatüki sisse viiner.
4. Suru lahtine tainaosa kinni ning jäta jätkukoht piruka alla.
5. Tee sama ka ülejäänud taina ja viineritega ning lao need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
6. Määri pirukad lahti klopitud munaga, puista soovi korral peale seesamiseemneid ning küpseta ahjus 200-kraadi juures u 15 minutit, kuni pirukad on kenad ja jumekad.

Retsepti autor: Britt Paju