M

Vokk krevettide ja riisinuudlitega kreemises maapähkli kastmes

2

30 min

Vaja läheb:

1 pakk Härmavilja Suvist supisegu
Toiduõli
1 pakk külmutatud tooreid krevette (võib olla ka u 300-400g kanafileed)
150g riisinuudleid
3 küüslaugu küünt
1-2 tšillikauna
1 sibul
Pöidlasuurune ingver
Veidike porrut (soovi korral)
Peotäis suhkruherneid (soovi korral)
Peotäis india pähkleid
400ml kreemist kookospiima
4-6spl sojakastet
4-5spl maapähklivõid
1 spl mett

Tee nii:

Sulata ja puhasta krevetid. Prae kuumal pannil krevetid küpseks. Pane kõrvale. Valmista riisinuudlid vastavalt pakendil olevale juhisele. Loputa külma veega ning pane ootele. Haki küüslauk, sibul, tšilli ning ingver ning prae neid samal pannil, kus praadisid krevette. Kuumuta mõni minut ning lisa eelnevalt sulatatud Härmavilja Suvine supisegu. Soovi korral lisa ka herned ning porru või mõni muu juurikas, mis sul kapist leidub. Kuumuta kuskil 4 minutit. Lisa pähklid. Pane segusse maapähklivõi, sojakaste, mesi ja kookospiim ning sega korralikult läbi ja kuumuta veel mõni minut kuniks saad kreemise kastme. Lisa nuudlid ning krevetid ja sega korralikult läbi. Maitse, soovi korral võid veel juurde lisada sojakastet, maapähklivõid. Serveeri.

Retsepti autor: Sandra Daškova