M

Köögiviljalasanje

4

90 min

Vaja läheb:

Bešamellkaste koostisained:

50 g võid
50 g jahu
500 ml täispiima
100 g Cheddari juustu
1-2 tl persilladet
soola
musta pipart

Lasanje koostisained:

1 pakk Härmavili aedviljasegu
100 ml tomatipastat või ketšupit
6-8 lasanje plaati (oleneb vormi suurusest)
1-2 mozzarella palli
soovi korral 1-2 keskmist tükeldatud tomatit

Tee nii:

Bešamellkastme valmistamiseks sulata potis või.
Lisa jahu, sega ja lase paisuda.
Vala aeglaselt potti piim ning sega pidevalt, et segu ei läheks tükki, kõige parem on seda teha vispliga.
Kuumuta keemiseni ja sega aeg-ajalt rahulikult.
Kuumuta umbes 5 minutit ja seejärel keera kuumus maha.
Bešamellikaste peaks olema veidi paksem tavalisest, sest köögiviljadest tuleb niiskust juurde.

Lasanje valmistamiseks lao vormi põhja lasanjeplaadid ja vala peale tomatipasta.
NB: Alumisele kihile võib veidi rohkem valada, muidu alumine kiht ei saa piisavalt niiskust.
Samuti võib tomatipastat panna vormi põhja ja siis laduda pealeplaadid ning lisada seejärel veel tomatipastat.
Lisa kihina köögiviljasegu, seejärel bešamellikaste ja tükeldatud tomat.
Korda teise ja soovi korral ka kolmanda kihiga.
Viimasele kihile vala peale alles olev bešamell.
Lisa ürdid, näiteks vahemere ürdisegu ja kata peamine kiht tükeldatud mozzarellaga.
Aseta vormile foolium ja tõsta vorm 200 kraadisesse eelsoojendatud ahju umbes 50-60 minutiks.
Eemalda ettevaatlikult foolium (vorm on väga kuum!) ja küpseta veel umbes 10-15 minutit, kuni pealmine kiht on kenasti kuldpruun.
Enne serveerimist lase lasanjel 15-20 minutit seista, muidu on lasanje liiga vedel.
Serveeri värskete ürtidega, näiteks basiilikuga.

Retsepti autor: Retseptisahtel