M

Šokolaadi-piparmündi jäätisetort

12

30 min

Vaja läheb:

1 karp Balbiino Classic piparmündijäätist šokolaadiga
Tordipõhi:
4 muna
1 dl suhkrut
1 dl kartulitärklist
0.5 dl nisujahu
0.5 dl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
kaunistuseks 1 dl 35% koort+1 sl suhkrut, After Eight šokolaadi, šokolaadipuru, piparmündilehti

Tee nii:

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sega omavahel kartulitärklis, jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber ja sõelu munavahu hulka, segades õrnalt läbi. Kalla tainas 23 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga ja servad võiga määritud.
Küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase täielikult jahtuda. Lõika kaheks kihiks.
Tort valmista 20 cm läbimõõduga koogivormis. Jahtudes tordipõhi tõmbub veidi kokku, vajadusel lõika kettad väiksemaks, nii et nad mahuvad 20 cm vormi. Tõsta üks biskviidiketas põhjale. Sellele tõsta karbitäis piparmündijäätist šokolaadiga ja määri ühtlaseks. Kata teise biskviidikihiga, vajuta kergelt tihedamaks ja aseta tunnikeseks sügavkülma.
Enne serveerimist vahusta koor suhkruga ja määri tordile. Lisa kaunistuseks väiksemaks tükeldatud After Eight šokolaadi, šokolaadipuru ja piparmündilehti. Lõika sektoriteks.
Kui torti jääb söömisest järele, hoia seda sügavkülmas

Retsepti autor: Mariliis Ilover