M

Rebitud pardiliha köögiviljadega

160 min

Vaja läheb:

1 pakk Härmavilja rikkalikku köögiviljasegu läätsedega
4 pardikoiba
1 tl piparkoogimaitseainet
1 tl ürdisegu, nt vahemere ürdisegu
2-3 küüslauguküünt
2-3 loorberilehte
100 ml oliiviõli
200 ml punast veini
2 apelsini
soola
pipart

Tee nii:

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Vala ahjuvormi vein ja oliiviõli.
Aseta vormi pardikoivad, vürtsid ja maitsesta koivad soola ning pipraga.
Küpseta pardikoibi ilma kaaneta kõrgel kuumusel umbes 25-30 minutit.
Seejärel aseta vormile kaan ja keera kuumus 150 kraadile ning küpseta veel umbes 1,5 tundi.
Eemalda küpselt pardilt nahk ning kondid ja tõmba kahvliga liha väikesteks ribadeks.
Vala pannile küpsetusvedelik ja lisa 1 apelsini mahl ning 1 puhastatud ja tükeldatud apelsin.
Lase keeda kuni kaste on paksenenud ning ilusa läikiva kastme saamiseks lisa 1 tl võid.
Voki Härmavilja segu pardirasvas või oliiviõlis, lisa pipart ja soola ning serveeri rebitud pardi ning apelsinikastmega.