M

Tervislik ja kerge dipikaste

4

20 min

Vaja läheb:

300 g Härmavili lillkapsast
3 sl seesamipastat ehk tahiinit
6 sl oliivõli
2 küüslauguküünt
poolest sidrunist väljapressitud mahl
soola ja musta pipart
maitsestamiseks vürtsköömne-, paprika-, koriandripulbrit ja/või kurkumit
kaunistamiseks hakitud peterselli ja granaatõunaseemneid

Tee nii:

Auruta lillkapsast 10-15 minutit. Kui sul pole spetsiaalset aurutit, lase poti põhjas vesi keema ja tõsta lillkapsatükid selle kohale sõelale nii, et nad küpsevad alt tulevas aurus. Kata pott aurutamise ajaks kaanega. Lase aurutatud lillkapsal jahtuda. Purusta kõik vajalikud koostisosad köögikombainis või saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta täiendavalt, kui tarvis. Tõsta kaussi, puista peale hakitud peterselli ja granatõunaseemneid. Sobib gluteenitalumatuse korral.

Retsepti ja foto autor: Mari-Liis Ilover