M

Köögivilja-hakklihakotletid

4

30 min

Vaja läheb:

1 pakk ehk 400 g Härmavilja porgand, mais, hernes
500 g väherasvast veisehakkliha
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
80 g hapukoort
2 muna
Himalaya soola või meresoola
musta pipart

Tee nii:

Vala külmutatud köögiviljadele keev vesi ja jäta mõneks minutiks seisma. Pane kaussi hakkliha, kurnatud köögiviljade segu (hernes, mais, porgand), peeneks hakitud sibul ja küüslauk, hapukoor, munad ja maitseained. Kotletisegu võid ka köögikombainis teha, aga mina eelistan alati käega segamist. Vormi saadud segust ühesuurused kotletid. Võid neid pannil mõlemalt poolelt pruunikaks praadida või siis ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit küpsetada. Sobib gluteenitalumatuse korral.

Retsepti autor: Kati Lehepuu