M

Seapraad köögiviljadega

6

50 min

Vaja läheb:

1 pakk Härmavilja praekartuleid sibulaga
1 pakk Härmavilja miniporgandeid
1 pakk Härmavilja lillkapsast
1 pakk Härmavilja herneid
1 kg sea välisfileed
1 spl Dijoni sinepit
200 ml kohvikoort
1 spl mett
2-3 tl soola
pipart

Tee nii:

Sega kokku sinep, mesi, sool ja pipar ning määri see ühtlaselt lihale. Eelkuumuta ahi 140-150 kraadini. Aseta liha ahjuvormi keskele, vala põhja veidi vett ning kata vorm kaanega või 2 kihi fooliumiga nii, et läikiv pool jääks väljapoole. Küpseta liha tund aega.
Tõsta vorm välja ja vala liha külgedele juurviljad (välja arvatud herned), raputa peale veidi soola ja pipart ning pane ahju tagasi. Keera kuumus 200 kraadini.
Küpseta 15-20 minutit kuni liha ja juurviljad hakkavad pruunistuma.
Tõsta vorm veelkord välja, lisa herned ja pane ahju tagasi veel 10 minutiks.
Kui herned on sulanud ja kuumenenud, on praad valmis.
Tõsta ahjuvorm välja ja aseta liha lõikelauale.
Vala kohvikoor juurviljadele ning sega kergelt.
Viiluta liha ja serveeri!

Retsepti autor: Retseptisahtel

Go to Top