Šokolaadikook kirssidega

Kodu|Šokolaadikook kirssidega

M

Šokolaadikook kirssidega

8

450 kcal

50 min

Vaja läheb:

Kook:
360 g (tumedat) šokolaadi
50 g võid
12 suurt muna
40 g kookospalmisuhkrut

Keedis:
400g Härmavilja kirsse
60 g kookospalmisuhkrut
pool laimi või sidrunit

Tee nii:

Sulata šokolaad veevannil ja sulata sisse või. Eralda munavalged munakollastest ja vahusta kollased poole koguse suhkruga kohevaks vahuks. Sega sulatatud šokolaadi ja või seguga. Vahusta munavalged suhkruga püsivamaks vahuks. Sega munavalgevaht ja šokolaadisegu kokki. Pane veerand saadud segust eraldi kaussi ja siis külmkappi seisma. Ülejäänud segu pane võitatud või küpsetuspaberiga kaetud 26-28 cm diameetriga koogivormi ja küpseta 150 kraadi juures umbes 30-35 minutit. Lase koogil seista ja kui vaja, siis eemalda noaga koogiääred vormi küljest. Hiljem kata jahtunud kook varem kõrvale pandud šokolaadiseguga, mis on kõige parem enne koogile panekut uuesti läbi mikserdada. NB! Kasuta suuri kausse, kuna vahtu tekib palju. Lisaks, munavalgete kauss ja mikseri visplid peavad olema täiesti puhtad ja kuivad, et vaht tugev jääks.
Keedis:
Pane külmunud marjad kastrulis suhkruga kihiti ja kuumuta tasasel tulel. Sega pidavalt, et kastrulisse hakkaks tekkima marjadest tulevat vedelikku. Lase keema tõusta ja hoia umbes 10 minutit keemistemperatuuril. Tõsta kastrul tulelt, pigista sisse poole laimi mahl. Serveeri kook koos kirsikeedisega. Sobib gluteenitalumatuse korral.

Retsepti autor: Kati Lehepuu
Share on print
Share on email
Share on facebook

Vaata lisaks: