Laota friikartulid ahjuplaadile ja küpseta vastavalt pakendi juhistele. Samal ajal tee kaste. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli. Prae sibul ja küüslauk läbipaistvaks. Nüüd lisa pannile hakkliha ja chili con carne maitseainesegu, prae läbi. Vala pannile tomatikonserv, vesi ja suhkur. Hauta madalal kuumusel kaane all 15 minutit. Loputa punased oad sõelal külma vee all. Lisa toidule ja keeda veel 5 minutit. Maitse ja kui tarvis, lisa soola ja pipart.
Vala kaste ahjust tulnud krõbedatele friikartulitele (need võib tõsta kuumuskindlasse serveerimisvormi). Puista peale riivjuust ja küpseta ahjus veel mõni minut, kuni juust on sulanud. Paku kõrvale laimilõike, jalapenot, hakitud rohelist sibulat ja värsket salatit.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover