Krõbedad chili con carne friikad

Kodu|Krõbedad chili con carne friikad

M

Krõbedad chili con carne friikad

4

35 min

Vaja läheb:

1 pakk Kullakese friikartuleid (600 g)
Chili con carne:
1 sibul
2 sl rapsiõli
2 küüslauguküünt
300 g veisehakkliha
1 pakk chili con carne maitseainesegu
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 dl vett
1 tl suhkrut
1 purk (400 g) punaseid ube
soola, pipart
5-6 sl riivjuustu
lisandiks laimilõike, hakitud rohelist sibulat, jalapenoviile, lehtsalatit

Tee nii:

Laota friikartulid ahjuplaadile ja küpseta vastavalt pakendi juhistele. Samal ajal tee kaste. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli. Prae sibul ja küüslauk läbipaistvaks. Nüüd lisa pannile hakkliha ja chili con carne maitseainesegu, prae läbi. Vala pannile tomatikonserv, vesi ja suhkur. Hauta madalal kuumusel kaane all 15 minutit. Loputa punased oad sõelal külma vee all. Lisa toidule ja keeda veel 5 minutit. Maitse ja kui tarvis, lisa soola ja pipart. Vala kaste ahjust tulnud krõbedatele friikartulitele (need võib tõsta kuumuskindlasse serveerimisvormi). Puista peale riivjuust ja küpseta ahjus veel mõni minut, kuni juust on sulanud. Paku kõrvale laimilõike, jalapenot, hakitud rohelist sibulat ja värsket salatit.

Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Share on print
Share on email
Share on facebook

Vaata lisaks: