M

Toorjuustukook maasikatega

8

60 min

Vaja läheb:

Kook:
125 g Digestive täistera küpsiseid
75 g toasooja võid
3 spl suhkrut
1,5 spl maisitärklis
450 g toorjuustu
1 muna
60 ml vahukoort
1/4 tl vaniljeekstrakti
pool sidrunit

Koogikate:
1 pakk ehk 400 g Härmavili maasikad
4 spl suhkrut
1 tl maisitärklist
vett

Tee nii:

Võta 18 cm läbimõõduga vorm. Tõsta 125 g küpsiseid blenderisse ja lisa 75 g toasooja võid ning blenderda segamini nii, et küpsistest oleks järgi ühtlane puru. Tõsta 450 g toorjuustu kaussi ja vala sinna peale 60 ml vahukoort, 3 spl suhkrut ja lisa 1 muna ning vahusta. Lisa 1/4 tl vaniljeekstrakti ja pigista poole sidruni mahl segule ja sega. Lisa 1,5 spl maisitärklist ja sega uuesti. Lisa vormile küpsetuspaber ja vala sinna sisse küpsiste puru ja suru ühtlaseks koogipõhjaks. Koogipõhjale vala koogisegu. Tõsta kook 200 kraadi juures 45 minutiks ahju.

Koogikatte tegemiseks vala Härmavilja maasikad kaussi ning lisa 4 spl suhkrut ja keeda 10 minutit. Lahusta 1 tl maisitärklist vees ja lisa kuumadele maasikatele. Kui kook on valmis, lase koogil jahtuda. Hea kui kook saaks külmkapis taheneda terve öö. Serveerimisel tõsta koogile maasikakate.

Retsepti autor: Retseptisahtel