M

Kebab friikartulitega

2

60 min

Vaja läheb:

1 pakk Härmavilja Kullakesed sirgeid ja krõbedaid friikartuleid
300 gr loomahakkliha
1 keskmine sibul
2 spl hakitud peterselli
1-2 spl hakitud koriandrit
1 tl paprikapulbrit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl jahvatatud musta pipart
soola
2 tl oliiviõli
2tl sidrunimahla
1 tl külma vett
6 puidust grillivarrast

Tzatziki kasteme koostisained:

1/3 keskmisest kurgist
1 tl persilladet
1 tops 250gr kreeka jogurtit
soovi korral veidi hakitud münti
sool
pipar
1 tl oliiviõli

Tee nii:

Eelsoojenda ahi 220 kraadini.
Haki sibul väikesteks kuubikuteks, lisa kõik komponendid hakklihaga kaussi ja sega omavahel hästi kokku. Jaga segu 6-ks ning vajuta käe vahel ümber varda.
Laota Kullakesed ahjuplaadile, raputa peale veidi soola ning aseta ahju.
Teise ahjuplaadi peale kartulite alla paiguta vahedega kebabivardad.
Küpseta 15-20 minutit või kuni tulemus on kuldpruun. Kebabi võib praadida ka pannil.
Kastme tegemiseks riivi kurk ja pigista vesi välja.
Sega kõik kreeka jogurtiga ja lase enne serveerimist veidi seista.

Retsepti autor: Retseptisahtel
Share on print
Share on email
Share on facebook

Vaata lisaks: