M

Aedoa fasolakia

2

25 min

Vaja läheb:

1 pakk Härmavili aedube
100-150 ml ekstra neitsioliiviõli
2-3 punast sibulat
4 küüslauguküünt
8 -10 väikest või 2 suuremat küpset tomatit (400 g)
sool
pipar
vahemere ürdisegu
paprika
soovi korral suitsupaprika pulbrit

Serveerimiseks:

200 g fetat
hapusai

Tee nii:

1. Kuumuta õli sügavamas nõus, näiteks wokpannis.
2. Puhasta sibul, küüslauk, tomat ning tükelda.
3. Alusta tükeldatud sibula röstimisest, kui sibul on pehme lisa küüslauk. Rösti kuni sibul on klaasjas ja lisa oad.
4. Kui oad on pehmed, lisa tükeldatud tomat ja maitseained. Kui maitse tundub veidi liiga hapukas, lisa veidi suhkrut või mett.
5. Rösti segu madalal tulel kuni kõik komponendid on segunenud.
6. Viiluta sai ja rösti ahjus krõbedaks ja serveeri oasegu ja fetajuustuga.

NB! Soola lisamisel arvesta feta soolasusega.

Retsepti autor: Retseptisahtel