Juustune brokoli ja lillkapsa püreesupp

Home|Juustune brokoli ja lillkapsa püreesupp

M

Juustune brokoli ja lillkapsa püreesupp

4

15 min

Vaja läheb:

25 g võid
1 suur sibul (või 2 väiksemat)
5 küünt küüslauku
30 g fond’i või 1 minu puljongikuubik
500 g vett
200 g toidukoort
1 pakk Härmavili Brokoli
1 pakk Härmavili lillkapsas
35 g sinihallitusjuustu
50 g kõvajuustu (või parmesani, mina kasutan Valio Fortet)
60 g punast cheddarit
100 g küüslaugu ja ürtidega toorjuustu (mina kasutan Philadelphia Light seeria oma selle supi jaoks) ½ tl soola
Tšillisädemeid/pipart (maitse järgi)
Õli

Serveerimiseks:
60 g juustukrõpse/palle või lihtsalt krutoone
Veidikene brokoli idandeid (võid ka nt värsket murulauku peale panna)
Tšillisädemeid peale jahvatada

Tee nii:

1. Lisa väiksesse potti kirsitäidise jaoks kirsid, suhkur, apelsiniliköör ning kuumuta kuni suhkur on sulanud ja kirsid veidike lagunenud.
2. Samal ajal pane želatiin vette paisuma.
3. Kui kirsid on valmis, keera kuumus ära, lisa želatiin sisse ja sulata ära.
4. Blenderda vedelik koos kirssidega veidike läbi, jäta jahtuma.
5. Samal ajal valmista põhi – lisa kuumaveevanni või ja tume šokolaad ning sulata täielikult.
6. Samal ajal lisa blenderisse või köögikombaini küpsised, mandlilaastud ja suhkur, purusta ühtlaseks.
7. Sega kokku purustatud küpsisesegu koos sulanud või-šokolaadi seguga ning kata 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud ümara vormi põhi küpsiseseguga ning jaga ühtlaselt. Tõsta külmkappi hanguma.
8. Vahusta miksris vahukoor koos tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Tõsta vahukoor teise kaussi ja vahusta samas kausis toorjuust, vaniljesuhkru ja riivitud sidrunikoore ja -mahlaga.
9. Vala kirsitäidis toorjuustu sekka ning sega kõik põhjalikult läbi.
10. Seejärel lisa kogu vahukoor segule ning sega ettevaatlikult spaatliga läbi.
11. Vooderda koogivormi servad küpsetuspaberiga või spetsiaalselt koogiäärisele mõeldud kilega.
12. Tõsta toorjuustukreem küpsisepõhjale ja jaga ühtlaselt laiali. Tõsta külmkappi hanguma minimaalselt 4h.

Retsepti ja foto autor: Rauno Oolberg

Title

Go to Top