Juustune brokoli ja lillkapsa püreesupp

Home|Juustune brokoli ja lillkapsa püreesupp

M

Juustune brokoli ja lillkapsa püreesupp

4

15 min

Vaja läheb:

25 g võid
1 suur sibul (või 2 väiksemat)
5 küünt küüslauku
30 g fond’i või 1 minu puljongikuubik
500 g vett
200 g toidukoort
1 pakk Härmavili Brokoli
1 pakk Härmavili lillkapsas
35 g sinihallitusjuustu
50 g kõvajuustu (või parmesani, mina kasutan Valio Fortet)
60 g punast cheddarit
100 g küüslaugu ja ürtidega toorjuustu (mina kasutan Philadelphia Light seeria oma selle supi jaoks) ½ tl soola
Tšillisädemeid/pipart (maitse järgi)
Õli

Serveerimiseks:
60 g juustukrõpse/palle või lihtsalt krutoone
Veidikene brokoli idandeid (võid ka nt värsket murulauku peale panna)
Tšillisädemeid peale jahvatada

Tee nii:

1. Puhasta ja koori sibul ja küüslauk. Sibul lõika pooleks ja lõika sellest poolkuud, küüslaugu võid veidike peenemaks hakkida.
2. Kuumuta potis õli ja või, kui või on sulanud, lisa sibul, küüslauk ja jahvata ka tšillisädemeid sinna peale. Sega ja prae kuniks kergelt kuldne ja läbikumav.
3. Lisa puljong, vesi, toidukoor ja sool. Lase keema ning lisa brokoli ja lillkapsas (kui kasutad värskeid, siis lõika keskmine tüvi ära, kasuta vaid õisikuid).
4. Keeda keskmisel kuumusel kuni lillkapsas ja brokoli on sulanud ja kergelt pehmed (see võtab vaid paar minutit). Proovi mitte üle keeta, siis kaotab brokoli oma ilusa roheka värvuse ja supp tuleb ka heledam!
5. Lisa kogu sisu blenderisse koos juustudega ning püreesta ühtlaseks. Kui kasutad saumiksrit, siis riivi enne juustud ära (minu blender on nii võimas, et lisan nad blenderisse sisuliselt tervete tükkidena).
6. Tee maitsetest, vajadusel lisa maitseaineid veelgi, et supp oleks täpselt perfektne Sinu jaoks!
7. Võimalusel lase supil enne serveerimist veidikene seista! Siis tuleb paremini ka juustude maitse välja ning supp maitseb veelgi paremini. Ideaalne supi serveerimistemperatuur on ca 70°C, kuid muidugi mõista ei pea Sa hakkama seda termomeetriga mõõtma!
8. Serveeri koos kuivatatud juustukrõpsudega või isetehtud krutoonidega!

Retsepti ja foto autor: Rauno Oolberg

Title

Go to Top