M

Marja-Prosecco tarretis

4

60 min

Vaja läheb:

1 pakk Härmavilja vaarika-mustika segu
400 g poolmagusat või magusat proseccot
400 g marjamahla
2 spl želatiini (u 30 g)
8 spl vett
200 ml vahukoort
200 g toorjuustu
vaniljesuhkrut
50-80 g suhkrut

Tee nii:

1. Pane želatiin kaussi, vala peale vesi ning sega hästi läbi. Lase segul seista. Kui tundub, et želatiin hakkab kuivaks jääma, lisa veel veidi vett ja sega.
2. Vala potti marjamahl ja kuumuta, lisa marjad ja prosecco ning lase vedelikul soojeneda, aga ära lase keema.
3. Keera kuumus kinni ja sega veidi jahtunud segusse želatiin.
4. Kui segu pole sinu jaoks piisavalt magus, lisa veidi suhkrut.
5. Jaga tarretis serveerimisnõudesse ja aseta külmikusse 2-4 tunniks või kuni see on tarretunud.
6. Vahusta vahukoor enne serveerimist, sega sisse toorjuust ja suhkur ning vaniljesuhkur ja kaunista tarretised.

Kaunistuseks võid kasutada ka marju, nii värskeid kui külmutatud.

Retsepti autor: Retseptisahtel