M

Marjakook

10

60 min

Vaja läheb:

Kook:
200 g toasooja võid
160 g suhkrut
1 spl vaniljesuhkrut
4 toasooja muna
300 g Härmavili Smuutisegu Artemise vibu (1 pakk)
175 g jahu
2 spl tärklist
2 tl küpsetuspulbrit

Kreem (valikuline):
100 g mustikaid
50 g mustikalikööri (või mahla)
35 g suhkrut
200 g vahukoort (vahustades lisa veel 30g suhkrut)

Kaunistamiseks:
500 g Värskeid marju ja piparmünti

Tee nii:

1. Kui otsustad teha ka kreemi, siis kaalu kõik koostisosad potti va vahukoor ning keeda madalal kuumusel kuni mustikad on katki läinud ning keedis on veidi paksemaks läinud. Jahuta täielikult! (jahutades läheb keedis veelgi paksemaks.
2. Mikserda toasoe või ja suhkrud tugevaks vahuks.
3. Lisa ükshaaval munad ning mikserda kuni tugev ühtlane vaht.
4. Sõelu kaussi jahu, 1 spl tärklist ning küpsetuspulber – sega läbi!
5. Lisa jahu kahes jaos või-muna segule ning seda ühtlaselt läbi.
6. Vala marjad kaussi ning lisa sellele 1 spl tärklist – sega kuni marjad on tärklisega ühtlaselt kaetud. Seejärel sega marjad taigna sisse.
7. Vali kas teed mitu väikest koogid või ühe suurema koogi (24cm Ø). Väiksemad koogid küpsevad ca 20-25 minutit (sõltuvalt vormi suurusest, suur kook küpseb ca 35-40 minutit.
8. Kontrolli hambatikuga kas koos on valmis, kui taigen ei jää tiku külge kinni, on kook küpsenud! Võta ahjust välja ning jäta vormi täielikult jahtuma.
9. Kreemi jaoks vahusta vahukoor koos suhkruga tugevaks vahuks ning sega kokku mustikakeedisega – mina segan teda veidike vaid läbi, et ilusad lillad triibud kreemi sisse jääks.
10. Kata kook/koogid kreemiga ning kaunista värskete marjadega. Serveeri!

Retsepti ja foto autor: Rauno Oolberg