M
Menu
Kohupiima-purukook kirssidega
10
50 min
Vaja läheb:
Tainas:
130 g toasooja võid
60 g kookospalmisuhkrut
270 g (peene jahvatusega) kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
Täidis:
250 g Härmavilja Kirsse
300 g ricotta kohupiima
200 g 20%-list hapukoort
2 tl vaniljeekstrakti
1 sl kaerajahu
3 muna
50 g kookospalmisuhkrut
130 g toasooja võid
60 g kookospalmisuhkrut
270 g (peene jahvatusega) kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
Täidis:
250 g Härmavilja Kirsse
300 g ricotta kohupiima
200 g 20%-list hapukoort
2 tl vaniljeekstrakti
1 sl kaerajahu
3 muna
50 g kookospalmisuhkrut
Tee nii:
Sega omavahel jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber ja sõelu kergelt läbi. Näpi juurde toasoe või. Sega purutaoliseks tainaks. Täidise jaoks sega ricotta, hapukoor, suhkur, munad, kaerajahu ja vaniljeekstrakt. Määri 23 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi ja ääred võiga. Pudista 3/4 tainast vormi põhjale. Vala peale ricottamass ja kata kirssidega, mis on sulanud ja nõrutatud. Puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase enne serveerimist täielikult jahtuda. Sobib gluteenitalumatuse korral ( sel juhul kasuta gluteenivaba märgistusega kaerajahu).
Retsepti autor: Kati Lehepuu
Retsepti autor: Kati Lehepuu