M

Kreemjas juustukook maasika-rabarberiseguga

10

Vaja läheb:

Põhi:
170 g Digestive küpsised
80 g võid

Täidis:
500 g toorjuustu
200 g maitsestamata kohupiima
200 ml vahukoort
230 g valget šokolaadi
1 tl vanilliekstrakti
2 sl sidrunimahla

Maasika-rabarberisegu:
2 pakki Härmavilja külmutatud maasika-rabarberisegu
200 ml vett
3 sl suhkrut
2 sl maisitärklist
1 tl kardemoni (soovi korral)

Kaunistamiseks:
4-5 maasikat
piparmündilehti

Tee nii:

Alusta maasika-rabarberisegu valmistamisest. Vala külmutatud maasika-rabarberisegu potti. Suuremad maasikatükid tee noaga väiksemaks. Vala potti ka vesi ja suhkur. Kuumuta ja lase tasasel tulel umbes 8-9 min podiseda kuni maasika- ja rabarberitükid on pehmed. Sega nüüd tärklis 100 ml külma veega. Lisa tärklisesegu kuumale marjasegule. Sega kuni segu pakseneb. Lõpuks lisa soovi korral ka kardemon ja sega läbi. Lase täielikult jahtuda.

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20-22 cm) põhja ja aseta vorm 20 minutiks külmkappi. Määri nüüd ½ jahtunud maasika-rabarberisegust koogipõhjale laiali ja aseta uuesti külmkappi.

Seejärel sega vahustamisnõus toorjuust ja kohupiim. Lisa vahukoor ja vahusta pehmeks vahuks. Tükelda šokolaad ja sulata vesivannil. Lase mõned minutid jahtuda. Lisa sulanud šokolaad toorjuustukreemi hulka samal ajal aeglasel kiirusel mikserdades. Lisa ka sidrunimahl ja vanilliekstrakt ning sega läbi.

Vala nüüd koogikreem maasika-rabarberiseguga kaetud põhjale ja lase vähemalt 4-5 tundi (veel parem üleöö) külmkapis taheneda. Eemalda siis kook vormist ja kata ülejäänud maasika-rabarberiseguga. Kui katteks tundub marjasegu liiga palju, siis jäta osa alles. Kaunista kook mõne maasikaviilu ja piparmündilehtedega.

Retsepti autor: Merilin Siimpoeg