M

Porgandi-läätsesupp karriga

4

35 min

Vaja läheb:

2 sl õli
1 sibul, hakitud
2 küüslauguküünt, hakitud
2 sl karripulbrit
1 pakk Härmavilja porgandikuubikuid
1 dl punaseid läätsesid
0,6 l kana- või köögiviljapuljongit
1 purk (400 g) purustatud tomateid
soola ja pipart
kaunistuseks peterselli

Tee nii:

1. Kuumuta pannil õli.
2. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, küpseta keskmisel kuumusel pehmeks, 5-7 min.
3. Sega sisse karri ja prae veel minutijagu, kuni on tunda häid aroome.
4. Vala pannisisu potti. Lisa külmutatud porgandid, läätsed, puljong ja purustatud tomatite konserv.
5. Keeda suppi 15-20 minutit, kuni läätsed ja porgandid on pehmed. Püreesta supp osaliselt.
6. Vajadusel lisa kuuma puljongit. Maitsesta soola ja pipraga, kaunista enne serveerimist peterselliga.

Retsepti autor: Mari-Liis Ilover